Mazedonien Unkategorisiert

In Memoriam Хајан Селмани (05.11.1985 – 17.09.2019)

17.09.2019 Македонија

In Memoriam Хајан Селмани (05.11.1985 – 17.09.2019) R.I.P

Денес наутро во Скопје, ненадејно на 33 годишна возраст почина Хајан Селмани. Основач и сопственик на компанијата Haselt која освен во Македонија, свои канцеларии има во Европа и САД.

Хајан важеше за еден од најпрогресивните македонски претприемачи, одличен говорник, филантроп, голем хуманитарец. Беше прогласен за еден од 40-те најуспешни млади претприемачи го Југоисточна Европа.

Хајан има најмалку 400 одржани предавања и јавни говори на тема претприемништво, технологија, лидерство и мотивација. 

Видео ⬇️⬇️⬇️

▶️ https://youtu.be/qwvadhvyw_8

▶️ https://youtu.be/qpX65R4udSU

▶️ https://youtu.be/xj2eHLwWlvk

▶️ https://youtu.be/7Lfzj6kyQrM

Ние секогаш зборуваме за нашиот успех, но често забораваме дека сè што правиме е заради некој друг“. Ова е една од мислите на Хајан Селмани, на еден од неговите мотивациски говори.

Хајан беше основач и извршен директор на ХАСЕЛТ, Инвеститор, Партнер и член на Одбор во неколку меѓународни технолошки компании. Мајкрософт МВП во Visual Studio & Development Technologies, MCT, звучник ИНЕТА и лидер на MK WebUG. Хајан беше единствениот Microsoft MVP за Веб технологии во Македонија.

Кратка Биографија:

Хајан Селмани е роден 05.11.1985 , Велебрдо-општина Маврово и Ростуше. Претприемач, идеолог, лидер, млад извршен директор со цел да влијае на заедницата и светот преку создавање иновации преку технологии. Хајан Селмани е основач и извршен директор на ХАСЕЛТ, компанија за развој на софтвер, дизајн и консултантски услуги, фокусирана на давање услуги и испорака на производи кои ги надминуваат очекувањата на клиентите, го подобруваат светот на технологиите и помагаат во растот на другите бизниси. Хајан играше важна улога во успехот на повеќе домашни и странски компании, вклучени и во бизнисот и во технологијата. Хајан беше Мајкрософт МВП, познат експерт за технологија, компјутерски научник и активен член на заедницата со голем број технологии, деловни и мотивациони ангажмани и обуки. Денес, тој беше широко фокусиран на помагање, инвестирање, менторство и обезбедување стратешко советување за иновативни ветувачки почетни бизниси и мали бизниси со комбинирање на техничка експертиза со деловно фокусиран начин на размислување.

Хајан беше човек со огромно срце, а негов омилен цитат беше: “Life is not about getting and having. Life is about giving and being”.

Почивај во мир голем човеку.

За спомен и долго сечавање пријател. R.I.P

АС