Business Diaspora Mazedonien

Edelweiß отвора нови авиолинии за Охрид

27.02.2019

„Edelweiß“ најави летови Цирих-Охрид

Добра вест за дијаспората во Швајцарија и за дел од Германија

Швајцарската авиокомпанија „Еделвајс“  објави дека од 6 април годинава ќе лета двапати неделно на линијата Цирих – Охрид и обратно.

„Еделвајс“ ќе сообраќа на новата линија од Цирих до аеродормот „Св. Апостол Павле“ секоја сабота, а од јули до август и секој вторник.

Линијата ќе ја опслужува со авион од типот „Ербас А 320“.

На македонскиот пазар „Еделвајс“ веќе оперира од Меѓународниот аеродром Скопје ,од каде лета до Цирих и обратно за Скопје.