Kategorie -Unkategorisiert

Unkategorisiert

Уредба во врска сопречекорувањето на дозволениот рок за престој на странци во СРГ, предизвикано со Корона кризата

Почитувани Информираме дека Сојузното Министерство за внатрешни работи, градежништво и татковина, донесе Уредба во врска сопречекорувањето на дозволениот рок...

Diaspora Unkategorisiert

Иако Германија е една од земјите со најмногу заразени со коронавирус, досега починале само 44 лица.

20.03.2020 Македонија Експертите објаснуваат зошто во Германија има 44 починати од вкупно 16.000 заразени Иако Германија е една од земјите со најмногу заразени...

Mazedonien Unkategorisiert

“Техно Блок” реализира серија донации за социјално ранливите категории во општина Маврово и Ростуше

19.03.2020 Македонија “Техно Блок” реализира серија донации за социјално ранливите категории во општина Маврово и Ростуше Како социјално одговорна компанија...

Mazedonien Politik Unkategorisiert

Вонредна состојба во наредните 30 дена! Што е вонредна состојба и се прогласува ли поради епидемија?

18.03.2020 Македонија Претседателот Стево Пендаровски прогласи вонредна состојба во наредните триесет дена! Очекувам Влада на Република Северна Македонија која...

Diaspora Mazedonien Politik Unkategorisiert

Северна Македонија и официјално е 30-та земја членка на најголемиот и најважен воено-безбедносен сојуз во светот “НАТО“

17.03.2020 Македонија Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО со ниту еден против со што...

Diaspora Mazedonien Unkategorisiert

Македонија спроведува понавремени и подобри мерки од големите држави, меѓу кои и Германија.

16.03.2020 Македонија Македонија спроведува понавремени и подобри мерки од големите држави, меѓу кои и Германија. На седницата на Владата е донесена одлука и...

Diaspora Mazedonien Unkategorisiert

Македонските државјани може да се вратат од странство, но мора да поминат 14 дена во изолација

15.03.2020 МАКЕДОНИЈА Македонските државјани може да се вратат од странство, но мора да поминат 14 дена во изолација По одлуката да се забрани влез на странци...