Kategorie -Mazedonien

Diaspora Kultur Mazedonien Sport Unkategorisiert

Европскиот шампион Селдин ќе лизга за Македонија! Вечерва во Италија настапува под македонско знаме

Европскиот шампион Селдин ќе лизга за Македонија! Вечерва во Италија настапува под македонско знаме Петнаесетгодишниот Селдин Салиу од Маврово и Ростуше...

Mazedonien Unkategorisiert

За прв пат во поново време, Владата во Македонија обезбеди два спасувачки хелихоптери за медицински цели

30.10.2019 Македонија Здравство…. За прв пат во поново време, Владата во Македонија обезбеди два хелихоптери за медицински цели. Досега невидено...

Diaspora Mazedonien Politik

Шпигел коментира дека доколку националистите повторно дојдат на власт, по предвремените избори на пролет, патот на земјата ќе стане непредвидлив

ЕУ цврсто им вети на Северна Македонија и на Албанија дека ќе ги отворат пристапните преговори и го прекрши тоа ветување. Политичарите на тие земји се...

Business Diaspora Mazedonien Politik Unkategorisiert

Мартин Шулц: ЕУ ќе го изгуби кредибилитетот ако месецов не даде датум за преговори

Мартин Шулц: ЕУ ќе го изгуби кредибилитетот ако месецов не даде датум за преговори 10.2019 , Македонија  Европската Унија ќе го изгуби кредибилитетот ако...