Kategorie -Mazedonien

Mazedonien Unkategorisiert

“Техно Блок” реализира серија донации за социјално ранливите категории во општина Маврово и Ростуше

19.03.2020 Македонија “Техно Блок” реализира серија донации за социјално ранливите категории во општина Маврово и Ростуше Како социјално одговорна компанија...

Mazedonien Politik Unkategorisiert

Вонредна состојба во наредните 30 дена! Што е вонредна состојба и се прогласува ли поради епидемија?

18.03.2020 Македонија Претседателот Стево Пендаровски прогласи вонредна состојба во наредните триесет дена! Очекувам Влада на Република Северна Македонија која...

Diaspora Mazedonien Politik Unkategorisiert

Северна Македонија и официјално е 30-та земја членка на најголемиот и најважен воено-безбедносен сојуз во светот “НАТО“

17.03.2020 Македонија Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО со ниту еден против со што...

Diaspora Mazedonien Unkategorisiert

Македонија спроведува понавремени и подобри мерки од големите држави, меѓу кои и Германија.

16.03.2020 Македонија Македонија спроведува понавремени и подобри мерки од големите држави, меѓу кои и Германија. На седницата на Владата е донесена одлука и...

Diaspora Mazedonien Unkategorisiert

Македонските државјани може да се вратат од странство, но мора да поминат 14 дена во изолација

15.03.2020 МАКЕДОНИЈА Македонските државјани може да се вратат од странство, но мора да поминат 14 дена во изолација По одлуката да се забрани влез на странци...

Business Diaspora Kultur Lernen Mazedonien Politik

Собранието на Република Северна Македонија со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор

11.02.2020 Македонија Eдногласно усвоeн Протоколот за членство во НАТО: Сите 114 пратеници гласаа „ЗА“ Собранието на Република Северна Македонија со 114 гласа...