Kategorie -Kultur

Business Diaspora Kultur Mazedonien Sport

Прва посета на грчки премиер на нашата земја,со право ја нарекуваат историска. Ова е прв доказ за де факто признавање на Република Северна Македонија од грчка страна.

02.04.2019 Македонија Во текот на првата официјална посета на грчкиот премиер Алексис Ципрас на Македонија се очекува потпишување на договори во областа на...

Kultur Lernen Mazedonien

Долината на реката Радика

Долината на реката Радика Живописната кањонска долина на реката Радика му дава посебна убавина на националниот парк Маврово. Во чистите бистри и студени води...

Diaspora Kultur Mazedonien Politik

Претседателот на Германија, Штајнмаер: Дипломатијата на премиерот Заев е прогресивна вредност за целиот свет

Претседателот на Германија, Штајнмаер: Дипломатијата на премиерот Заев е прогресивна вредност за целиот свет 1 февруари , 2019 Претседателот на Владата на...