Kategorie -Diaspora

Diaspora Unkategorisiert

Иако Германија е една од земјите со најмногу заразени со коронавирус, досега починале само 44 лица.

20.03.2020 Македонија Експертите објаснуваат зошто во Германија има 44 починати од вкупно 16.000 заразени Иако Германија е една од земјите со најмногу заразени...

Diaspora Mazedonien Politik Unkategorisiert

Северна Македонија и официјално е 30-та земја членка на најголемиот и најважен воено-безбедносен сојуз во светот “НАТО“

17.03.2020 Македонија Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО со ниту еден против со што...

Diaspora Mazedonien Unkategorisiert

Македонија спроведува понавремени и подобри мерки од големите држави, меѓу кои и Германија.

16.03.2020 Македонија Македонија спроведува понавремени и подобри мерки од големите држави, меѓу кои и Германија. На седницата на Владата е донесена одлука и...

Diaspora Mazedonien Unkategorisiert

Македонските државјани може да се вратат од странство, но мора да поминат 14 дена во изолација

15.03.2020 МАКЕДОНИЈА Македонските државјани може да се вратат од странство, но мора да поминат 14 дена во изолација По одлуката да се забрани влез на странци...

Business Diaspora Unkategorisiert

Поради силната бура, ветерниците во Германија произведоа струја како 44 нуклеарни електрани

12.02.2020 Германија Цела западна Европа е зафатена од циклонот Киара, којшто со себе однесе најмалку седум човечки животи, го парализираше сообраќајот и...

Business Diaspora Kultur Lernen Mazedonien Politik

Собранието на Република Северна Македонија со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор

11.02.2020 Македонија Eдногласно усвоeн Протоколот за членство во НАТО: Сите 114 пратеници гласаа „ЗА“ Собранието на Република Северна Македонија со 114 гласа...