Autor -MKD News

Unkategorisiert

Уредба во врска сопречекорувањето на дозволениот рок за престој на странци во СРГ, предизвикано со Корона кризата

Почитувани Информираме дека Сојузното Министерство за внатрешни работи, градежништво и татковина, донесе Уредба во врска сопречекорувањето на дозволениот рок...

Diaspora Unkategorisiert

Иако Германија е една од земјите со најмногу заразени со коронавирус, досега починале само 44 лица.

20.03.2020 Македонија Експертите објаснуваат зошто во Германија има 44 починати од вкупно 16.000 заразени Иако Германија е една од земјите со најмногу заразени...

Mazedonien Unkategorisiert

“Техно Блок” реализира серија донации за социјално ранливите категории во општина Маврово и Ростуше

19.03.2020 Македонија “Техно Блок” реализира серија донации за социјално ранливите категории во општина Маврово и Ростуше Како социјално одговорна компанија...

Mazedonien Politik Unkategorisiert

Вонредна состојба во наредните 30 дена! Што е вонредна состојба и се прогласува ли поради епидемија?

18.03.2020 Македонија Претседателот Стево Пендаровски прогласи вонредна состојба во наредните триесет дена! Очекувам Влада на Република Северна Македонија која...