Business Diaspora Sport Unkategorisiert

Отворен нов забавен воден парк во Германија, со големина колку 60 фудбалски игралишта

14.12.2019 ЖИВОТ

Отворен нов забавен воден парк во Германија, со големина колку 60 фудбалски игралишта

Нов забавен воден парк со големина колку 60 фудбалски игралишта е отворен во Германија, блиску до француската граница.

Забавниот парк се наоѓа во Русту, на околу два часа возење од аеродромот во Штутгарт, а се вика „Рулантица“, според нордискиот остров што контроверзниот бог Локи го создал за да доведе луѓе во искушение.

Паркот е поделен во девет зони. Наместо тропски палми и пирати кои се главна тема на многу водени паркови, овде главна улога имаат викинзите и ликовите од скандинавските легенди. Главната маскота е „Снори“, која на главата носи викиншка кацига.

Паркот има 32600 м2 – 25 различни атракции, вклучувајќи базен со бранови и 17 тобогани.

На многумина омилен им е тобоганот „Исбрекер“, кој овозможува слободен пад во вода од висина од 1,5 метар, како и „Винтер Рут“, атракција на која можете да искусите бестежинска состојба.

„Рулантица“ е дизајниран како школка, а температурата не паѓа под 32 степени. Кога ќе се уморите од капење, можете да одите до „Ског лагуна“ на коктел и да се опуштите на „вирпул“ креветите или да одите на ручек во еден од рестораните.

Посетителите можат да преспијат во „Кронасар“, хотел со четири ѕвезди кој воедно е и музеј и нуди 276 соби и 28 апартмани. Големо внимание кај гостите привлекуваат ликовите од легендите и бајките, како џиновската морска змија или костурите.

Колку кошта влез?
Забавно пливање во водниот свет на Рулантица не е евтино. Возрасните и младите од дванаесетгодишна возраст плаќаат 38,50 € за билет за денот. Децата од четири до единаесет години плаќаат 35,50 евра. Доенчињата до и вклучително три години можат да се прскаат бесплатно. На пример, семејство од четири деца со две деца на училишна возраст плаќа влезна такса од 148 евра. Но, само со резервација. Спонтаните посети чинат дополнителни четири евра за нос. За нашето модел семејство тоа е тогаш 164 евра на ден.
Колку чини паркирањето?
Местата за паркирање кај водниот парк чинат шест евра, исто како и порано на Еуропапарк. Секој кој ја поминува ноќта во еден од хотелите на „Паркот на Европа“ може да земе бесплатен шатл-автобус до водниот парк.
Дали гостите на хотелот имаат предности?
Да. Оние кои престојуваат во паркинг хотел ќе можат да одат во водниот свет еден час порано, како во вистинскиот парк. „Ексклузивно отворање однапред“ значи тоа.

https://www.europapark.de/de/rulantica/abtauchen-eine-einzigartige-indoor-wasserwelt

АС