Kultur Lernen Mazedonien

Македонски градоначалник, Германски систем на работа.

25.03.2019

Во Македонија граѓаните имаат дефинитивно изгубено доверба во државните институции ,воедно и во државните функционери. Мотивот е познат на сите,пример се и многубројните предмети на СЈО против државни функциониери, мито и корупција , организиран криминал, перење на пари,непотизам и …….

За довербата да се врати потребно е време,многу работа а и вистински луѓе,чесни луѓе ,со желба за работа.

Сепак кога би виделе ваква слика ,како еден доктор и поранешен советник во два мандата во општината ,во која сега истиот човек од сликата е и градоначалник од 2017 година, стварно ќе останете изненадени и ќе добиете барем малку повеќе доверба и надеж дека сепак постојат и политичари кои се добар пример за сите нас.

На сликата е Др.Борче Георгиевски , градоначаник на Општина “Гази Баба” (СК), кој покрај големите обрски и успеси во општината , во слободен ден недела (24.03.2019), извршува домашни земјоделски работи. Секоја чест!

АС