Diaspora Mazedonien

Апел за помош и солидарност, семејството на малечката Сибора ги моли сите хумани граѓани за парична помош.

Апел за помош!

Поради недостиг од средства за хирушка интервенција и лекување во Турција која првично изнесува 35.000 евра, роднините на 4-годишната Сибора Малетај од Скопје упатуваат апел до граѓаните за последна надеж.

Сидора боледува од канцер на глава со дијагноза EWING SARCOM/PNET на која ѝ биле извршени две операции: првата операција била извршена во приватната болница “Систина Аџибадем” во Скопје, со приватни парични средства од страна на родителите и помошта од хуманите граѓани, а втората операција била извршена кон крајот на месец декември 2018 година во приватна болница во Турција.

 

При извршената хирушка интервенција во Турција бил отстранет канцерот од главата, но за жал по еден месец болеста немилосрдно пак се појавила кај малата храбра Сибора во еден дел од абдоменот.

За таа цел, семејството на малечката Сибора ги моли сите хумани граѓани на Македонија за парична помош и нејзина последна надеж при хируршката интервенција во Турција за да малата, прекрасна Сибора со Ваша и Божја помош, истата да биде излечена и среќно да го живее својот живот.

Граѓаните од Македонија можат да донираат на телефонскиот број 070/143-131, а вкупната донација на повикот изнесува 100 денари.

 

Банкарска сметка за Дијаспората 

Стопанска Банка АД Скопје 

Р.С.Македонија 

 

Валбона Сулимани

Ул. Архиепископ Доситеј ,бр.19

1000 Скопје

SWIFT: STOBMK2X

IBAN: MK07200002066963098

 

ВЕ МОЛИМЕ СПОДЕЛЕТЕ …. ❤️